Проблема з авторизацією вирішена. Якщо хтось не може увійти на форум, прошу писати на пошту admin@surgeryzone.net

В російському дитячому харчуванні вміст свинцю більше, ніж в 10 разів перевищував допустиму норму

Irena
Репутація:0
Спеціальність:невролог
В російському дитячому харчуванні вміст свинцю більше, ніж в 10 разів перевищував допустиму норму

Повідомлення Irena » 21 листопада 2015, 11:10

За поданням Служби безпеки України Міністерство охорони здоров'я відмовилось від придбання продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва.

За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей хворих фенілкетонурією «Тетрафен»/«Нутриген» та «Афенілак» російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки. В них встановлено завищений рівень свинцю та кадмію більше ніж у 10 разів від граничного. Це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я у хворих дітей.

Також Міністерством економічного розвитку і торгівлі проти російського постачальника та українського імпортера небезпечних препаратів застосовано спеціальні санкції у вигляді тимчасового призупинення зовнішньоекономічної діяльності.

На даний час органами Державної санітарно-епідеміологічної служби України вирішується питання щодо заборони до обігу в Україні небезпечних для здоров’я дітей хворих на фенілкетонурію препаратів дієтичного (лікувального) харчування російського виробництва.

http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/pu ... t_id=39574

Олена Іванівна
Спеціальність:хірург

Re: В російському дитячому харчуванні вміст свинцю більше, ніж в 10 разів перевищував допустиму норму

Повідомлення Олена Іванівна » 21 листопада 2015, 11:14

А раніше ці експертизи не можна було провести?

Дитя моргу
Спеціальність:навіть не знаю

Re: В російському дитячому харчуванні вміст свинцю більше, ніж в 10 разів перевищував допустиму норму

Повідомлення Дитя моргу » 21 листопада 2015, 17:41

Ви настільки наївні і думаєте, що в стані "гібридної" війни вони нас будуть годувати цілющими травами ??? Не смішіть мої тапки ... Я от особисто про це давно задумався - і не купую нічого зі штрих кодом РФ.

Суховій
Спеціальність:гінекологія

Повідомлення Суховій » 21 листопада 2015, 21:47

СБУ більше нічим зайнятися крім дитячого харчування? Ідіть прокурорів і суддів хабарників ловіть.

Повернутись до “Медичні новини”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 2 і 0 гостей